7 Redenen om te starten met zakelijke video's
22 juni 2020 
2 min. leestijd

7 Redenen om te starten met zakelijke video's

Video is hot, dat horen we ongeveer elke week wel ergens van iemand. En ook zakelijke video’s, of zakelijke vlogs zijn here to stay. Maar waarom zijn zakelijk video’s nou zo populair? In dit artikel denk ik dat ik je wel kan overtuigen van het nut van zakelijk vloggen.

Waarom je zakelijke video’s zou willen maken

Met video kun je heel snel een verhaal vertellen. Veel sneller dan met een blog. Je kijkt sneller dan dat je leest en daarbij heb je met video gelijk een beeld van iemand. Je neemt de kijker van een vlog makkelijk en snel mee in jouw belevingswereld. Je kunt daadwerkelijk dingen laten zíen. De kijker heeft daarnaast een gezicht bij de afzender en je creëert zo sneller een band dan via tekst of fotografie. Concreet, waarom zou je willen starten met het maken van zakelijk video’s?

Betere vindbaarheid

De twee grootste zoekmachines zijn op dit moment YouTube en Google, door het plaatsen van video word je sneller gevonden op deze zoekmachines. Ook social media-kanalen zoals Instagram en Facebook geven vaak berichten met video voorrang.

Video is persoonlijker dan fotografie of tekst

In een zakelijke video kun je jezelf laten zien aan de potentiële klant. Op die manier leren ze je kennen, wat de stap naar aankoop kleiner maakt. Mensen kopen liever hun product/dienst bij personen die ze al kennen. Dat heet ook wel het Mere Exposure Effect. Mensen hoeven je niet eens écht te kennen, wanneer ze je vaker hebben gezien, raken ze overtuigd dat ze zaken met je willen doen. Alleen om het feit dat je vaker op hun netvlies staat dan de concurrent.

Veeuul te veel prikkels

Mensen hebben tegenwoordig door al die prikkels (hallo social media) een vreselijk korte spanningsboog gekregen. Afleiding ligt op de loer, dus alles moet snel snel. Met een zakelijke video of zakelijke vlog kun je je informatie snel overbrengen. Het kijken van een video is veel sneller dan het lezen van een blog.

Zakelijke video's maken kan gewoon met je smartphone

Zakelijke video’s maken kan gewoon met je smartphone

Presenteer jezelf als expert

Door middel van zakelijke video’s, kun je jezelf presenteren als expert op jouw vakgebied. Robert Cialdini kwam er in een onderzoek achter dat we heel graag zakendoen met experts. Hij noemde deze beinvloedingstechniek Autoriteit. In een video kun je jezelf visueel goed neerzetten als een expert, waardoor de stap naar een aankoop kleiner wordt.

Zakelijk vloggen is snel

Een zakelijke video kun je vrij snel maken. Zeker wanneer je zelf de edit (het bewerken) doet, kun je met twee uurtjes een mooie zakelijke video of vlog online slingeren. De eerste keer zal het vast niet zo snel gaan, maar wanneer je er een beetje handigheid in krijgt, gaat het steeds sneller. De tijd per video wordt dan alleen maar korter, promiss. Wil je leren hoe je zakelijke vlogs maakt en edit? Check dan de masterclass zakelijke video’s maken met je smartphone!

Waardevolle content in je zakelijke video

Je geeft mensen waardevolle content. Vergelijk het met een goede tip die je iemand geeft in een zakelijk gesprek. Dat kan ook in een zakelijke video, want die video’s hoeven helemaal niet lang te duren. Soms is één tip al voldoende om veel toe te voegen voor je doelgroep! En als je de video toch al deelt op je eigen socials, kun je er gelijk een advertentie van maken. Bijvoorbeeld voor Facebook, LinkedIn of Instagram.

Je krijgt direct feedback

De doelgroep kan direct een reactie achterlaten bij je video’s, hierdoor weet je beter wat de doelgroep vindt. Je kunt zo snel schakelen en een volgende video dieper ingaan op de vragen die nog spelen.

Heb ik je overtuigd om zakelijk te gaan vloggen of zakelijke video’s te gaan maken met je smartphone? Check dan de masterclass zakelijk vloggen met je smartphone eens!