Gratis e-mailsysteem Mailchimp: voor professionele nieuwsbrieven
08 februari 2020 
1 min. leestijd

Gratis e-mailsysteem Mailchimp: voor professionele nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar een systeem waarmee je je nieuwsbrieven of e-mails kunt versturen? Zodat het er netjes uitziet én zodat je statistieken krijgt uit je mails (zoals openingspercentage en doorklikpercentage?) Dan is Mailchimp een mooi systeem om mee te beginnen.

Wat kun je met Mailchimp?

Mijn e-mails stuur ik graag met een e-mailsysteem, zeker wanneer het een nieuwsbrief is. Mailchimp is in de wereld één van de meest gebruikte e-mailsysteem om nieuwsbrieven mee te verzenden. Het is gratis (tot een aantal gebruikers) en werkt ontzettend makkelijk. Er zijn heel veel gratis templates die je kunt gebruiken en de nieuwsbrieven zien er superstrak uit. Daarnaast kun je zien wie je nieuwsbrief heeft geopend (yes, big brother is watching you…) en wie er op welke link heeft geklikt.

Als je een betaald account hebt, gaat het logo van Mailchimp ook weg onderin je mailingen. Kies je voor de gratis versie, dan blijft het logo eronder staan. Als je van tevoren je e-mails wilt klaarzetten, kies je voor een betaald account. Er zijn heel veel online handleidingen te vinden voor dit systeem, dus je kunt snel je weg vinden.

Nieuwsbrieven inplannen

Met Mailchimp wordt het makkelijk om te mailen. Ik heb een inschrijfformulier op mijn website geplaatst. Wanneer iemand zich inschrijft voor mijn tips, kom je automatisch op de mailinglist te staan in het systeem. Handig. Ook als je meerdere e-mails wilt sturen (bijv. na inschrijving vijf dagen lang, elke dag), zet je deze zo klaar en worden ze automatisch verzonden naar degene die zich inschrijft. Je kunt zelfs bijlagen toevoegen. Zo hoef ik je dus niet elke dag te mailen, maar heb ik alles al vooraf voorbereid en neemt het systeem het over.

Als je meer wilt doen met marketing automation, dan is Mailchimp wellicht niet meer genoeg voor je. Dan kun je wellicht beter een programma als Active Campaign proberen. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt allerlei funnels instellen. Voor de volgende stap in automation dus!